Architecturally inspired, Ingrained in the build, Exterior Design

Frances Blogs on Wine and Art Follow Us on Twitter Victoria Wood Studio Like Us on Facebook

 

Fairfield Place

  Fairfield Place Passageway The owners of this contemporary home wanted both privacy and beauty in their side entrance. The designer created a more transitional look adding warmth in the panel inserts without sacrificing the clean lines necessary to work with the house. Views of the passageway are equally enjoyable from the house and the street.

This transitional passageway up a sloping driveway was actually inspired by the passageway at St. John the Divine Anglican Church. The customer had seen this project and wanted something like it even though her contemporary home was very different from the neo-Gothic Church architecture. 

The end product was a series of three separate passageways installed very closely together to appear to be one continuous unit. This was in order to compensate for the slope of the installation site without reducing the impact of the passageway from the street.The warmth of the panel inserts echoes the feeling of the church project while the clean lines ensure the structure complements the contemporary architecture of the home.  

As the customer enjoyed looking out the window from their kitchen, the passageway needed to be equally beautiful on either side. The stunning solid bronze contemporary latch completes the look.

View and print Portfolio for this project